Plastové popelnice – porovnání s kovovými popelnicemi

Popelnice jsou neodmyslitelnou součástí každodenního života, bez které bychom se jen stěží obešli. K dostání je řada různých typů popelnic, a to především z hlediska materiálů a velikostí. Nejčastěji jsou k vidění plastové popelnice, ale za zmínku stojí i kovové popelnice. Jaký je mezi nimi rozdíl? V následujících řádcích vám představíme benefity a zápory jednotlivých variant. 

 

Rozdíl mezi plastovou a kovovou popelnicí

Plastové popelnice na odpad by měly odolávat UV záření a nízkým i vyšším atmosférickým teplotám. Vnější a vnitřní plochy plastové popelnice musí být konstruovány tak, aby na nich neulpíval žádný odpad, a navíc se daly snadno vyčistit. Všechny tyto parametry plastové popelnice DOPNER splňují na výbornou!

120

Pro mnohé jsou plastové popelnice přijatelnější variantou, jelikož jsou plně recyklovatelné. I přesto však mají své nevýhody. Ačkoliv dokáží odolat vysokým atmosférickým teplotám, k ukládání horkého popela nejsou rozhodně vhodné. Právě pro tento účel jsou mnohem vhodnější kovové popelnice.  

 

Plastové nádoby na odpad jsou vysoce odolné proti většině povětrnostních podmínek. Za deště nekorodují a skvěle snáší i nízké teploty, aniž by došlo k jejich popraskání. Oproti kovovým popelnicím nejsou plastové popelnice tolik náchylné k deformacím při nárazech. Naopak ale pod extrémním tlakem mohou prasknout. Plastové modely jsou lehčí, díky čemuž se i snadněji ovládají a přesouvají z místa na místo

 

Všechny plastové popelnice se skládají z víka, těla popelnice a dvou koleček. Na Dopner.cz vám nabízíme plastové popelnice objemu 120 a 240 l. K dostání jsou žluté, červené, modré, hnědé, šedé, zelené, černé a další plastové popelnice. 

 

Samolepky na popelnice, zámky na popelnice a další komponenty

Kromě plastových a kovových popelnic si na Dopner.cz můžete pořídit také samolepky na popelnice. Samolepkou je možné označit popelnice na BIO odpad, na papír, plasty, sklo, nápojové kartony, nebezpečný odpad nebo směsný odpad. Dále také popelnici na jedlé tuky a oleje, baterie, elektroodpad či například kovy. Mimo jiné vám Dopner nabízí samolepky na popelnice s čísly pomáhající odlišit vaše popelnice od sousedových popelnic. 

 

Zaujmout by vás dále mohly zámky na popelnice a kontejnery, se kterými budou rozsypané popelnice minulostí. Zámek se postará o to, že se do vaší popelnice kromě vás nikdo nedostane. Tedy kromě popelářů. Jakmile se popelnice totiž obrátí dnem vzhůru, víko se automaticky otevře a odpadky se vysypou do popelářského vozu. 

 

Získejte i vy kontrolu nad svými odpadky, za které platíte poplatky, díky námi nabízeným zámkům rychle a snadno.