Koše se sáčky na psí exkrementy – možnosti a výhody

Ne nadarmo se říká, že Češi jsou národem pejskařů. Koše se sáčky na psí exkrementy jsou tak na trhu již běžně dostupnou věcí, kterou ocení nejeden majitel čtyřnohého mazlíčka. Jaké jsou v tomto směru možnosti a v čem tkví benefity košů opatřených pytlíkem na psí exkrementy?

 

Motivace k úklidu po svém psovi

Odpadkové koše opatřené nádobou na sáčky jsou zpravidla výsadou větších měst. Čím dál častěji k nim ale začínají přistupovat i menší obce. Instalaci nádob na psí exkrementy většinou požadují sami majitelé zvířat. Právě ve městech, kde je omezená možnost venčení, je pak poptávka po podobných koších největší. 

Hlavním důvodem k pořízení těchto košů je motivovat majitele zvířat k tomu, aby po svém psovi uklízeli. Pokud mají majitelé psů koše s pytlíky po ruce, je mnohem větší pravděpodobnost, že exkrementy svého psa vyhodí. 

 

Koše se schránkou na papírové/igelitové pytlíky

Na mnoha místech je možné vidět běžné odpadkové koše, v jejichž blízkosti se nachází jakési provizorní držáky na sáčky na psí exkrementy. Pokud však zrovna nedojde k rozebrání sáčků těmi, kteří psy ani nemají, podobná řešení i tak nebývají ideální. Nejsou přizpůsobena povětrnostním podmínkám a nepůsobí příliš esteticky. 

Mnohem lépe fungují koše, které jsou již od výrobce opatřeny zásobníkem na igelitové nebo papírové sáčky. Podobné varianty vám nabízí DOPNER

Vybírat můžete mezi košem se sloupkem a schránkou na papírové pytlíky nebo košem se zásobníkem na igelitové sáčky

Obě varianty disponují košem, do kterého se vejde až 50 litrů směsného odpadu. Je vyrobený z velmi odolného materiálu – pevného barevného polyethylenu, jenž nezadržuje nečistoty a zároveň je ohleduplný k životnímu prostředí. Odolá teplotním výkyvům, prudkému slunečnímu záření, silnému větru i dešti. Navíc se ubrání útokům plísní a bakterií.

Zatímco jedna z variant je opatřena sloupkem, na kterém naleznete schránku na papírové sáčky, druhá má nad sebou na sloupku přidělaný kulatý zásobník na roli igelitových pytlíků. Je jen na vás, kterou možnost zvolíte. 

Jakousi alternativu mohou představovat koše s univerzálním zásobníkem na papírové a igelitové sáčky. Ty mají schránku, která slouží jako zásobník na papírové i igelitové sáčky na psí výkaly.

Na Dopner.cz můžete kromě samotných košů pořídit také igelitové sáčky na sběr psích exkrementů nebo praktické papírové sáčky na sběr psích exkrementů z recyklovaného papíru, které jsou svými rozměry vhodné do koše s univerzálním zásobníkem na papírové a igelitové sáčky.