Jak schovat popelnice

Jistě se shodneme na tom, že nádoby na odpad nepatří mezi esteticky nejhodnotnější součásti domovního vybavení. Zároveň se však jedná o jednu z těch nejdůležitějších. Každý majitel nemovitosti proto nutně stojí před dilematem: kam ukrýt popelnici?

Přímo na ulici? Jde to i jinak

Ti, pro které není vzhled bezprostředního okolí domovního vstupu důležitý, samozřejmě takové starosti nemají. Zkrátka umístí popelnici na místo, kde je snadno přístupná jak pro popeláře, tak pro vynašeče odpadu. Poměrně často se tak v ulicích českých měst můžeme setkat s obrázkem popelnice nedbale postavené přímo vedle zahradní branky. Celkem běžná je i varianta zděných výklenků v plotě, které na první pohled popelnici šikovně skryjí. Ani v tomto případě se však nejedná o jednoznačné pozitivum, neboť je jasně patrné, k čemu dané místo slouží. Chceme-li popelnici ukrýt očím návštěvníků docela a docílit tak toho, že nebude nijak rušit celkový dojem, je třeba jít na to jinak.

Stylový doplněk - přístřešky

Elegantním řešením jsou praktické přístřešky na popelnice. Jejich konkrétní podoba může být nejrůznější – jsou malé i velké, pojmou pod svou střechu jednu či více popelnic a jsou vyráběny z různých materiálů (většinou ze dřeva nebo kovu). Nabízíme vám přístřešky na popelnice v mnoha designech i velikostech, aby si u nás každý našel přesně to, co potřebuje. Přinášíme přístřešky pro menší popelnice o objemu 120 litrů i pro velké popelnice o objemu 240 litrů. Jejich hlavní výhoda je to, že na první pohled zapadají do zahrady a nikdo by tedy nehádal, že se ve skutečnosti jedná o místo pro ukrytí nevzhledných nádob na odpad. A pokud nechcete přístřešek kupovat již hotový, můžete zapojit vlastní iniciativu a postavit si takový přístřešek sami.

Rafinovaný úkryt v zeleni

Vzhledem k tomu, že popelnice je sama o sobě vyrobena z poměrně odolného materiálu, nevyžaduje žádnou speciální údržbu. Tudíž i nároky na přístřešek jsou z tohoto hlediska minimální – i kdyby do něj náhodou pršelo, popelnici to nijak neublíží. Při konstrukci se proto spíše než odolnost a bytelnost zaměřujeme na výsledný dojem. Hotový přístřešek totiž nemusí zůstat jen v „surovém“ stavu - pokud si potrpíte na dekorativní vzhled, velmi pěkně vypadá jeho kombinace se zahradní zelení. Když umožníte popínavým rostlinám, aby pokryly jeho stěny a střechu, výsledkem bude překrásný zahradní altánek. Nikdo by pak na první pohled netipoval, jaký je jeho primární účel.