Jak vybrat správný typ bigboxu pro Vaše potřeby?

Plastové bigboxy jsou pevné a odolné paletové kontejnery speciálně určené k uskladnění, přepravě či manipulaci se všemi druhy balených i volně položených produktů, potravin nebo odpadů. Nejčastěji jsou k dispozici plné, děrované či skladovací kontejnery. K čemu lze dále bigboxy využívat a mezi kterými variantami můžete vybírat? 

K čemu bigboxy slouží a jaké mají benefity? 

Bigboxy se skvěle se hodí pro pevné, sypké i polo-tekuté materiály v potravinářství, průmyslu či zemědělství. Jsou lehké, bezpečné a multifunkční. Hodí se k manipulaci nejen na vysokozdvižném vozíku. Hladký povrch a zaoblené nohy poskytuje jednoduché čištění a udržování hygieny uvnitř i vně boxu. Dvojité dno navíc umožňuje vysoké zatížení – až 500 kg. Díky dvouplášťovým stěnám se bigboxy snadno stohují na sebe, čímž naplno využívají objemy skladů i dopravních prostředků. 

Jak vybrat bigbox?

Dopner vám přináší širokou nabídku bigboxů různých velikostí a konstrukcí pro jakékoliv využití. Jak vybrat takový, který bude nejlépe vyhovovat vašim potřebám? 

1040-1_980850-60ab8dc1deeae-l

Nabízíme vám plastové paletové bigboxy o objemu 300 litrů, 520 litrů, 610 litrů a 700 litrů. Všechny námi nabízení bigboxy jsou odolné při teplotách mezi minus 20 °C až plus 40 °C. K bigboxům dodáváme i víka.

Sháníte boxy pro sběr, přepravu a skladování ovoce, zeleniny či jiné potraviny? Naše bigboxy mají atest na kontakt s potravinami, takže jsou pro využití v potravinářském průmyslu stoprocentně vhodné. 

Pořídit si lze bigboxy mající plné stěny, děrované nebo skládací. Stát mohou na čtyřech nohách nebo ližinách. Zatímco pro uskladnění a přepravu tekutých či sypkých materiálů jsou vhodnější boxy s plnými stěnami, pro uskladnění například ovoce a zeleniny lze použít děrované bigboxy. Děrované boxy jsou dále vhodné pro produkty, které potřebují „dýchat“. 

Hledáte řešení, které by umožňovalo maximálně využít skladovací prostor? Vsaďte na bigboxy o rozměrech 600 × 800 mm odpovídající svou velikostí europaletě. 

Bigboxy z nabídky Dopner lze jednoduše skládat na sebe pro ještě efektivnější skladování. Kromě toho mohou bigboxy od Dopner disponovat doplňky, jako jsou sklápěcí ložná okna, ližiny nebo výpustné ventily a zátky

Vždy berte v potaz také nosnost bigboxu. Za vůbec nejpoužívanější variantu na trhu je považován pevný plastový bigbox 610 litrů s nosností 400 kg